Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Карантин поставив перед нами ряд принципових питань. Зокрема, ми вперше зіткнулися з ситуацією, коли не через гоніння або переслідування, а через медичні показання були привнесені кардинальні обмеження у церковне життя. В першу чергу, я маю на увазі проблему проведення богослужінь за участю прихожан. У зв'язку з цим і виникли певного роду послаблення. Наприклад, церква дозволила залишатися вдома і не ходити на ті ж недільні літургії віруючим, які відчували хоча б найменше нездужання і могли стати причиною зараження інших», - пояснив керуючий справами УПЦ.

Митрополит Антоній зазначив, що, говорячи про тему посту в період пандемії, істотно зросла ступінь зневіри людей.

«Цьому сприяло багато чинників. І поява нової важкої хвороби, і введені громадські обмеження, які вдарили по добробуту великої кількості сімей, і загальна невизначеність, пов'язана з нерозумінням термінів завершення епідемії коронавірусу», - сказав владика.

На думку керуючого справами УПЦ, пандемія стала уроком, що допомагає проявити відповідальність як у спілкуванні з близькими, так і в церковному житті.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

«Ця важка ситуація стала і хорошим уроком для всіх нас. Не тільки в плані відповідальності і турботи один про одного, а й усвідомлення того, що справді важливо. Адже ми, наприклад, звикнувши до постійно відчинених дверей храмів, стали прохолодніше ставитися до багатьох моментів нашого духовного життя. Серед іншого, йдеться про участь в таїнствах. А коронавірус якраз дав нам зрозуміти, що ми можемо у будь-який момент і надовго втратити через свою безпечність. Виходячи з цього, сподіваюся, що ця епідемія підштовхне нас і змусить цінувати кожну мить, проведену в храмі», - підсумував митрополит Антоній.