Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на слова виконавчого директора Дмитра Сахарука.

"Незважаючи на дефіцит фінансового ресурсу в умовах зростаючих цін на вугілля, компанія робить все можливе, щоб забезпечити сировиною свою генерацію. Ми зараз веземо все, що можемо. З Польщі, Казахстану. З США контрактація човнів йде", - повідомляє агентство з посиланням на слова Сахарука.

Він зазначив, що величезний дефіцит вугілля, який відчуває Китай, серйозно загострив ситуацію на зовнішніх ринках і ускладнив його покупку для потреб української генерації.

"3-6 місяців на ринку буде величезний попит на нього за дуже високою ціною, обумовленою потребою Китаю", – прогнозує виконавчий директор ДТЕК, уточнивши, що ціна палива становить $260-270 за тонну.

У той же час Сахарук акцентував, що українська генерація не відчувала б зараз проблем з сировиною, якби мала ресурси для його контрактації завчасно.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«За 1,5-2 роки з енергетики витягли всі гроші шляхом необґрунтовано низьких тарифів на Е/Е, які не мали ніякого зв'язку з реальністю. Немає запасу міцності в системі, а на тлі високої аварійності, низького виробництва вугілля ми відчуваємо дефіцит», – роз'яснив топ-менеджер.