Уряд має заборонити експорт металобрухту, щоб забезпечити економічний розвиток. Про це заявив народний депутат з фракції «Слуга народу» Дмитро Кисилевський.

«З огляду на двадцятикратне зростання експорту металобрухту, дії держави необхідні, і мали б відбутися значно раніше, ніж зараз. Але те, що уряд нарешті цю проблему помітив і запропонував такий проект рішення (про заборону експорту брухту – Ред.) – це добре», - сказав Кисилевський.

Він наголосив: Україна має відходити від сировинної моделі економіки, яка не забезпечує розвиток, ми маємо самостійно переробляти сировину, виготовляти і експортувати готову продукцію. Тож намір уряду обмежити вивезення металобрухту, який є стратегічною сировиною для металургії, можна лише вітати.

«Це свідчить про те, що Уряд розуміє: сировинна економіка не принесе добробуту українським громадянам і не сприятиме економічному зростанню. Економічному зростанню сприятиме збільшення переробки сировини всередині країни», - підсумував Кисилевський.

Як відомо, раніше об’єднання металургів та промисловців звернулися з відкритим листом до президента України Володимира Зеленського та прем’єра Дениса Шмигаля і закликали тимчасово обмежити експорт брухту, щоб не допустити зупинки українських підприємств. Пізніше Міністерство економіки підготувало проект постанови про обмеження експорту, але ухвалення проекту з невідомих причин досі не відбулося.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

У свою чергу народний депутат Олексій Мовчан заявив, що Україні вкрай необхідно ввести тимчасовий мораторій на експорт брухту, щоб зберегти робочі місця і врятувати від кризи галузі, які утримують цілі міста. А також необхідно вжити заходів щодо експортерів, які маніпулюють цінами на брухт, вносять в декларації занижені цифри, а різницю виводять в офшори.