Як повідомляє Центр інформації УПЦ, про це митрополит Лука (Коваленко) написав у своєму телеграм-каналі.

«Для того, щоб побачити мікросвіт, потрібен мікроскоп. Для того, щоб побачити зірки, необхідний телескоп. А що потрібно для того, щоб побачити Бога, Який скрізь існує і все наповнює? - написав владика. - Для цього потрібно серце, наповнене любов'ю».

«На жаль, ярлик любові сьогодні вішають на все, що завгодно, включаючи навіть самі збочені і ганебні форми гріха», - продовжив митрополит. Однак, за його словами, апостол Іоанн Богослов під любов'ю «завжди має на увазі любов жертовну, ту, якою любить Сам Бог».

«Господь входить в любляче серце і наповнює його вже Своєю Божественною Любов'ю, як великим даром. Тоді людина стає богом за благодаттю і набуває властивостей, які Бог має по Своєму єству. Але прийти до цього можна лише тоді, коли душа людини пройде через нелегке горнило скорбот і випробувань. Вершиною такої любові буде любов до ворогів, до тих, хто нас жене і ненавидить», - написав архієрей.

За його словами, спочатку потрібно вчитися хоча б співчувати до тих, хто зводить наклеп на нас і робить всілякі пакості.

Популярні новини зараз
Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

«Адже й справді, ці люди гідні великого жалю. Вони вже живуть в пеклі власного серця. Злоба, як вогненна лава, бушує в їх душах і не дає спокою ні вдень, ні вночі. Що може бути гірше?» - пояснив митрополит Лука.

Владика зазначив, що навик любові виробляється з часом.

«Необхідно набувати навик любові, яка не з'явиться сама по собі в одну мить. Так само, як розпалюємо вогнище, потихеньку, гілочка за гілочкою, і необхідно розпалювати любов у своєму серці. Спочатку необхідно цінувати власну чистоту, зберігати її, як зіницю ока. Потім навчимося любити красу образу Божого і в інших людях, нехай навіть він і спотворений гріхом. А через деякий час саме серце буде виділяти навколо себе іскри Божественної Любові, і світ навколо ставатиме все світліше», - уклав митрополит УПЦ.