Українці створили петицію, в якій просять президента України Володимира Зеленського та спеціального представника ОБСЄ з переговорів у Тристоронній контактній групі Мікко Кіннунена зупинити війну на Донбасі.

Так, небайдужі громадяни України, глибоко стурбовані долею України і втомлені від братовбивчої війни на південному сході країни, жертвами якої вже стали 15 тисяч їх співгромадян по обидва боки лінії розмежування, у своїй петиції просять Зеленського і Кіннунена:

  1. Зупинити братовбивчу війну на Донбасі. Встановити прямі контакти між Збройними Силами України та збройними формуваннями непідконтрольних територій («народною міліцією»). Запровадити суворі заходи відповідальності за порушення перемир'я.
  2. Організувати прямий діалог і переговори представників України з представниками непідконтрольних територій Донбасу на всіх можливих рівнях.
  3. Скасувати військово-цивільні адміністрації в Донецькій і Луганській областях, що позбавляють українців можливості повноцінно брати участь у виборах і реалізовувати права, гарантовані нам Конституцією України.
  4. Вжити всіх необхідних заходів для якнайшвидшого зняття економічної блокади, що надає негативні наслідки для всієї України.
  5. Надати непідконтрольним територіям Донбасу закріплений в Конституції особливий статус / автономію відповідно до Мінських угод.
  6. Надати амністію всім учасникам конфлікту на Донбасі за аналогією з амністією, наданою учасникам Революції Гідності.

Також у зверненні зазначено, що автори просять усіх небайдужих жителів України, представників усіх націй та віросповідань підписати петицію та підтримати прагнення українського народу встановити мир в Україні, припинити кровопролиття та гуманітарну катастрофу.

На даний момент петицію підписали вже близько 6 тисяч.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними
Показати ще