Французький сенатор Наталі Гуле на відкритих дебатах у Сенаті Франції перед засіданням Європейської Ради підняла тему знищення свободи слова українською владою, повідомляє 112.ua

"В останні місяці багато ЗМІ були закриті без будь-яких причин і без пояснень щодо мотиву національної безпеки. Ми не можемо не реагувати на прийняті українською владою заходи проти телеканалів та інтернет-сайтів 112, ZIK, Newsone, " Шарій.Ні "і видання "Страна.иа". це атака на принципи свободи преси. До того ж лідер опозиції Віктор Медведчук відправлений під домашній арешт і підпав під санкцій поза будь-яких судових розглядів", - заявила Гуле, пише "Страна".

Сенатор вказала, що різні заходи, що вживаються українською владою, ставлять під загрозу вільний потік інформації, принцип вільної конкуренції в ЗМІ і, в більш загальному плані, саму свободу вираження думок.

"Влада повинна знайти збалансоване і пропорційне рішення для вирішення проблем ЗМІ, рішення, яке збереже плюралізм ЗМІ, вільний потік інформації і різноманітність думок, відповідно до міжнародних стандартів і зобов'язань ОБСЄ", – зазначила Гуле.

Вона також підкреслила, що санкції повинні бути в рамках судового рішення і процедури відповідно до європейських стандартів.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Рішення РНБО України Про застосування санкцій проти кількох фізичних та юридичних осіб призвели до заборони доступу до різних засобів масової інформації. ОБСЄ та багато ЗМІ вже попереджали про небезпеку цієї ситуації. Тому для України як члена Ради Європи та ОБСЄ принципово важливо, щоб вона поважала цінності цих органів", - заявила Гуле.

Редакція може не розділяти думку автора висловлювань