У Києві на ВДНГ з’явилася скульптурна композиція, присвячена лелекам.

Про це повідомили в компанії ДТЕК Мережі, яка є ініціатором ідеї.

Скульптуру встановили на одній з центральних алей паркової зони Національного експоцентру ВДНГ. Вона є частиною великого еколого-просвітницького проєкту #Лелеченьки компанії ДТЕК Мережі.

Лелеченьки, ДТЕК
Лелеченьки, ДТЕК

«ДТЕК трансформує бізнес відповідно до Нової стратегії 2030, заснованої на принципах ESG, цінностях і відповідальності бізнесу за прогрес у досягненні цілей сталого розвитку Глобального договору ООН. ДТЕК Мережі – сучасний бізнес, який орієнтується у своїй діяльності не тільки на досягненні бізнес-цілей, а й робить внесок у вирішення важливих для суспільства проблем. За 8 років наші фахівці перенесли на платформи 250 гнізд лелек та допомогли зберегти понад 5 000 особин цього птаха. У 2021 році ми масштабували наші зусилля і встановлюємо 122 платформи в рамках еколого-просвітницького проекту #Лелеченьки», – прокоментував генеральний директор ДТЕК Мережі Іван Гелюх.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати
Показати ще

Лелеченьки, ДТЕК
Лелеченьки, ДТЕК

Цей проєкт включає: установку найбільшої в Україні кількості птахозахистних платформ протягом одного місяця, еколого-просвітницький проєкт для дітей, медіа-проєкт та, безпосередньо, створення арт-об'єктів.

Скульптури виконано в стилі contemporary art. Автор - український художник і скульптор Лесь Панчишин.

«Завдяки мистецтву людство знає свою історію. Я радий, що в колаборації з бізнесом ДТЕК я отримав можливість написати свою сторінку для історії і звернути увагу людей на важливість сталого розвитку. Який світ дістанеться нашим дітям – залежить від кожного з нас», – вважає автор скульптури Лесь Панчишин.

Лелеченьки, ДТЕК
Лелеченьки, ДТЕК

В компанії додали, що протягом вересня в Дніпропетровській, Київській і Одеській областях співробітники ДТЕК, лідери думок і клієнти компанії встановлювали платформи, які захищають гнізда лелек від сповзання на лінії електропередачі, обриву проводів і загибелі птахів через ураження струмом. Таким чином, компанія запобігає загибелі птахів і виникненню аварій.