Підвищення тарифу на електроенергію відчують всі українці, оскільки ціни на товари та послуги для кінцевого споживача відразу зростуть. Про це заявив голова Асоціації малого та середнього бізнесу Руслан Соболь.

"Воно торкнеться всіх, хто споживає електроенергію або виробляє кінцевий продукт за участю електроенергії, або газу і т.д. але важливо розуміти, що врешті-решт за кінцевий продукт заплатить кінцевий покупець. Тобто, ми з вами - як громадяни цієї країни", - пояснив Соболь.

Він також підкреслив, що це буде особливо важко для українців, купівельна спроможність яких останнім часом знизилася на тлі карантинних обмежень, зростання тарифів на продукти, послуги та комуналку. На його думку, підвищення тарифу на передачу електроенергії напередодні чергового карантину, призведе до значних втрат як для бізнесу, так і для населення.

«У таких умовах влада вибрала найневдаліший час з усіх можливих для підвищення тарифу. А як це обернеться на внутрішню економіку, на мікроекономіку всередині країни-ми тільки подивимося. Але втрати точно будуть. І ми повинні бути до цього готові", - підкреслив Соболь.

Раніше у Федерації роботодавців транспорту України заявили, що підвищення тарифу на передачу електроенергії до 458,83 грн/МВт*год, ініційоване НЕК Укренерго, призведе до кризових наслідків для транспортної галузі, оскільки її витрати зростуть на 1,2 млрд грн на рік.

Популярні новини зараз
Daewoo Lanos "Next-Gen": нова версія народного автомобіля закохує в себе з першого погляду Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень
Показати ще

Нагадаємо, НЕК "Укренерго" виступило з пропозицією підвищити тариф на передачу електроенергії на 56%, до 458,83 грн/МВт*год. При цьому в 2020 році тариф на передачу підвищувався тричі, і він виріс в результаті більш ніж удвічі - з 113 грн МВт-год до 293,93 грн за МВт-год.