Держекоінспекція завершила лабораторні дослідження проб води, відібраної на водовипусках ПрАТ «АК «Київводоканал». У зразках виявлені перевищення концентрацій забруднюючих речовин.

Так, в результаті інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекція зафіксувала перевищення нормованих значень гранично допустимих скидів завислих речовин у 1,5 рази, нітрат іонів у 3 рази у місці скиду зворотних вод Бортницької станції аерації (Магістральний канал) ПрАТ «АК» Київводоканал».

Також виявлені високі концентрації забруднюючих речовин у місці скиду зворотних вод у поверхневі води річки Дніпро після відстійників:

Дніпровської водопровідної станції випуск №1 - перевищення ГДС фосфатів у 7,5 разів;

випуску №2 - перевищення за показником фосфати у близько 6 разів;

Популярні новини зараз
Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Виїзд з України зміниться 18 березня: які нововведення чекають на всіх вже в понеділок В Україні вводять новий вид оренди: пощастить тим, хто винаймає житло Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Деснянської водопровідної станції у випуску №3 - перевищення нормованих значень ГДС за показником алюмінію у 3 рази.

Голова Держекоінспекції також повідомив, що в ході перевірки виявлено забір підземних вод з артезіанських свердловин без спеціального дозволу на користування надрами.

«Ще одна позапланова перевірка ПрАТ «АК «Київводоканал» буде проведена на виконання доручення Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля в рамках масштабних заходів контролю водокористувачів по всій Україні. Наразі ДЕІ вже розпочала заходи контролю на 14 підприємствах, більшість з яких – водоканали», - додав Андрій Мальований.