Вищий антикорупційний суд всебічно і ґрунтовно дослідив всі матеріали закритої справи «Роттердам+» і прийняв єдиновірне рішення підтвердили законність її закриття.
Про це заявив адвокат сторони захисту Артем Трекке на своїй сторінці в Facebook.


«Зі свого боку маю зауважити, що це одне з самих ґрунтовних рішень слідчих суддів, які я зустрічав у своїй практиці на стадії досудового розслідування», - заявив адвокат.
Трекке додав, що слідча суддя дала найчіткіше та дійсно справедливе тлумачення застосування строків у кримінальному провадженні на тлі маніпуляцій органу досудового розслідування з їх правозастосуванням.
«На думку слідчої судді, виходячи з наведених обставин, правомірним виглядає висновок про те, що не встановлені докази для доведення винуватості особи в суді і вичерпані можливості їх отримати, що свідчить про обґрунтованість та вмотивованість постанови прокурора САП про закриття провадження відносно підозрюваних у справі «Роттердам+», - додав Трекке.
Нагадаємо, справу «Роттердам+» було закрито Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою 20 травня 2021 року через відсутність складу злочину. Це стало 4-м закриттям цієї справи, оскільки в ході трирічного розслідування не було встановлено ні шкоди від дії формули, ні потерпілих, ні факту порушення закону.
13 жовтня 2021 року ВАКС підтвердив законність і обґрунтованість рішення про закриття справи «Роттердам+». Суд 4 місяці розглядав дану справу, провів 15 засідань і дослідив всі 27 томів справи

Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами