Про це повідомляє Українська асоціація відновлюваної енергетики в Facebook.

Як зазначається, зайнятість в галузі ВДЕ (поновлювані джерела енергії) у всьому світі досягло 12 млн у 2021, що на 500 тис. Більше, ніж у 2019 році.

"Розвиток сонячної та вітрової енергетики був основним драйвером глобального зростання зайнятості в області ВДЕ, складаючи в середньому 4 млн і 1,25 млн робочих місць відповідно. Разом з тим зайнятість у сфері рідкого біопалива знизилася у зв'язку зі зниженням попиту на транспортне паливо", – відзначають експерти.

Дослідження міжнародних організацій показують, що завдяки "зеленому" переходу на світ отримує більше робочих місць, ніж втрачає.

"Глобальний сценарій сталого розвитку ILO до 2030 року передбачає, що 24-25 млн нових робочих місць значно перевищувати втрати від 6 до 7 млн ​​робочих місць", – йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також вказується, що за прогнозами глобальний перехід на ВДЕ до 2050-го може створити робочі місця для 43 млн осіб.