Політична партія "Оопозиційна платформа – За життя" вітає заклик спецпредставника Європейського Союзу з прав людини Імона Гілмора до української влади досягти прогресу в розслідуванні подій в Одесі 2 травня 2014 року. Про це йдеться на офіційному сайті партія.

У політсилі підкреслили, що Імон Гілмор прямо вказав на наявність проблем у розслідуванні одеської трагедії, про що неодноразово заявляли і в ОПЗЖ.

«З першого дня після цього масового вбивства, скоєного з особливою жорстокістю, жертвами якого стали 48 осіб, політики, що входять нині в «Опозиційну платформу – За життя», а згодом і сама партія систематично наполягали на необхідності завершити це розслідування. Але за сім років правоохоронні органи так і не назвали імена винних. Це обурливо, оскільки обставини трагедії 2 травня детально задокументовані і не є таємницею для слідства», – йдеться в заяві партії.

В ОПЗЖ зазначили, що неодноразово заявляли про необхідність провести об'єктивне, всебічне розслідування у цій справі і покарати винних.

"Наша позиція обґрунтована, і її підтримують не тільки українські громадяни, правозахисники, а й світова спільнота, в тому числі іноземні партнери України, що дають все більш жорстку оцінку бездіяльності української влади і їх спробам замовкнути цей кричущий злочин. Ми твердо переконані: всі ті, хто намагається виправдати національними інтересами таку нелюдську політику і покриває злочинців, неминуче понесуть відповідальність за свої дії», – вважають у політсилі.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Представники Партії "Опозиційна платформа - За життя» висловили сумнів у тому, що нинішня українська влада прислухається до заклику ЄС завершити розслідування одеської трагедії.

"Навряд чи влада, яка покриває нелюдські, гучні злочини, а також повністю контрольовані нею правоохоронні органи здатні поставити крапку в цій резонансній справі. Тим часом завершення розслідування трагедії 2 травня в Одесі повністю відповідало б інтересам українського народу і всього цивілізованого світу, давно засудив цей жорстокий злочин. Але вище керівництво нашої країни вже продемонструвало, що захищає інтереси не українського народу, а тільки свої і купки наближених осіб, стурбованих виключно власним збагаченням і узурпацією влади», – констатували в ОПЗЖ.

Джерело: https://zagittya.com.ua/news/zajavlenija/rassledovanie_odesskoj_tragedii_2_maja_dolzhno_byt_nakonec_zaversheno_a_vinovnye_dolzhny_ponesti_ugolovnuju_otvetstvennost.html

Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами