Свій коментар політик дав у програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24».

«Поки що рано говорити про чиюсь відповідальність за закупівлю вугілля за завищеною ціною. Але я сумніваюся, що зовсім нещодавно ціна була суттєво нижчою. Все ж таки енергетична криза триває вже не перший місяць. Від неї страждає навіть Китай, а він за рівнем промислового розвитку незрівнянний з Україною. Така ситуація склалася ось чому. За два роки ми мали повністю переналаштуватись на атомну генерацію енергії – вона коштує найдешевше і найбезпечніша. Однак цьому завадила нормативна база України», - розповідає політик.

За його словами, у цьому питанні необхідно враховувати кліматичну специфіку нашої країни.

«Я завжди казав, що два роки – замало для повного переходу на атомну енергетику. Але мені здається, що за ті два з половиною роки, що вже минули, можна було б зробити й більше. Втім, помилок, як відомо, не допускає лише той, хто нічого не робить», - каже Олег Семінський.

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Як повідомляє Знай.ua, раніше в «Укренерго» заявляли, що понад половина державних ТЕС не працює через відсутність вугілля.

Також Знай.ua повідомляв, що у жовтні було відзначено зростання постачання вугілля.