На поточному тижні маріупольські металургійний комбінат імені Ілліча і МК «Азовсталь» передадуть 80 тонн рідкого кисню для лікарень Донецької області.

Вже сьогодні до лікарень Краматорська, Бахмута, Костянтинівки, Волновахи, Мар'їнки, Селидового, Мирнограда, Слов'янська, Торецька та Лиманського району було відвантажено перші 32 тонни кисню від металургійних підприємств Маріуполя. Транспортування рідкого кисню здійснює підрядна організація, яка визначена для цих цілей керівниками Донецької ОДА.

Протягом тижня металургійні підприємства Групи Метінвест передадуть лікарням регіону ще 48 тонн кисню. Для стабільного забезпечення лікарень регіону, з Донецькою ОДА узгоджено графік відвантаження. Надалі обсяги можуть бути збільшені залежно від потреби закладів охорони здоров'я області.

- Щодня ми збільшуємо виробництво кисню, щоб забезпечити лікарні вже не тільки Маріуполя, а й Донецької області, всієї України, – розповів генеральний директор Маріупольського металургійного комбінату імені Ілліча Тарас Шевченко. - Працівники нашого підприємства з усією відповідальністю ставляться до такої важливої справи, адже в ситуації, коли кисень врятує життя близьких людей, на жаль, сьогодні може опинитися кожен. Ми готові допомагати і далі, але дуже важливо, щоб кожен пам'ятав, застосування кисню – критична стадія, яку важливо не допустити, пройшовши повний курс вакцинації.

Нагадаємо, Група Метінвест спільно з Фондом Ріната Ахметова активно допомагає українським медикам у боротьбі з пандемією, забезпечуючи лікарні обладнанням і медикаментами. Тільки в жовтні Метінвест поставив понад 600 тонн в лікарні Києва і ще восьми областей України для лікування хворих коронавірусом.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Також нагадаємо, з початку пандемії інвестиції Групи Метінвест в будівництво, утримання та обслуговування кисневої інфраструктури медустанов в Маріуполі склали понад 72 млн грн, що дало можливість облаштувати майже 700 лікарняних ліжок з прямою подачею кисню.