Група "Метінвест" збільшила постачання кисню в лікарні до 100 тонн на добу, пише Сегодня.

Про це повідомив директор Департаменту регіонального розвитку Групи "Метінвест" Олександр Вишняков.

"З 2020 року ми поставляємо кисень в лікарні, в містах присутності бізнесу Ріната Ахметова. У 2021 році ми вже розуміли, що нас чекає зростання захворюваності восени. Ми розуміли, що чергова хвиля. Тому в лікарнях Запоріжжя, Маріуполя, Авдіївки та Покровська ми відмовилися від балонового газу – це небезпечно, це дорого, це неефективно і проінвестували в інфраструктуру лікарень, де встановили кисневі станції", - розповів Вишняков.

За його словами, у зв'язку із зростанням споживання кисню в лікарнях, який спостерігається нинішньої осені, Група "Метінвест" прийняла рішення збільшити його поставки.

"На сьогоднішній день тільки за останній місяць відвантажено понад 1700 тонн рідкого кисню. Якщо в жовтні добова норма становила 80 тонн на добу, то сьогодні, в листопаді, фактична цифра-це вже 100 тонн", - повідомив Вишняков.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

Метінвест - вертикально інтегрована група гірничо-металургійних компаній. Основними акціонерами Metinvest B. V. є SCM (71,24%) Ріната Ахметова і СМАРТ-ХОЛДИНГ (23,76%) Вадима Новинського, які беруть участь в управлінні на партнерських засадах.

У 2020 році Рінат Ахметов спільно з бізнесами SCM, футбольним клубом "Шахтар" і Фондом Ріната Ахметова першими прийшли на допомогу країні в боротьбі з коронавірусом. За особистою ініціативою Ріната Ахметова на ці цілі було виділено понад 450 млн грн в рамках проекту Фонду "боротьба з COVID-19 в Україні".

З початку епідемії Фонд Вадима Новинського направив на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції в Україні понад 100 млн грн. Кошти спрямовувалися на закупівлю апаратів ШВЛ, ПЛР-тестів та спеціалізованих лабораторій, Засоби індивідуального захисту для медиків.

"Метінвест" поставив понад 600 тонн кисню в лікарні

Тільки в жовтні "Метінвест" поставив понад 600 тонн кисню в лікарні Києва і ще восьми областей України для лікування хворих коронавірусом.

У відповідь на звернення представників областей "Метінвест" прийняв рішення про допомогу постачанням кисню медичних установ на місцях, а саме:

  • 260 т - в Харківську область, станом на 25.10 вже поставлено 180 т кисню;
  • 60 т - в Київську область, станом на 25.10 поставлено 20 т кисню;
  • 30 т - в Чернігівську область, станом на 25.10 поставлено 20 т кисню;
  • 500 т - в Херсонську область, станом на 25.10 поставлено 10 т кисню.