Як повідомляє Центр інформації УПЦ історія про святого князя увійде до циклу «Небесна Україна» - серії відео про просвітителів, які досягли святості, духовних і культурних особистостей в історії України, які стали відомі не лише на рідній землі, а й поза її межами.

«Знімальна група змінює одну локацію за іншою, долаючи тисячі кілометрів, відвідуючи незвичайні місця України та за кордоном у пошуках правди. Все це - щоб зрозуміти, як одна людина зуміла прожити своє життя - князем, військовим, державним діячем, прийняти чернецтво та стати святим. Як це вдалося Феодору Острозькому? Відповіддю і стане цей фільм», - поділилися творці фільму.

У благодійному фонді «Фавор», який відкрив збір коштів на зйомки, закликали підтримати створення православного фільму про святого князя.

«Життя таких особистостей як преподобний Феодор Острозький є духовним та історичним прикладом для кожного з нас», - зазначили у Фонді.

***Преподобний Феодор, князь Острозький, походив із роду святого рівноапостольного князя Володимира, хрестителя Русі.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Будував храми та відстоював Православ'я на Волині.

Наприкінці життя князь Феодор прийняв чернецтво у Києво-Печерській лаврі та велику схиму з ім'ям Феодосій. Похований у Дальніх печерах Лаври, над його труною відбувалися дива.

Наприкінці XVI - на початку XVII століття князь Феодор Острозький був канонізований.