Міністерство економіки перерахувала роздрібні ціни на бензин і дизельне паливо на підставі котирувань палива в порту Роттердам, включаючи вартість доставки в Україну і націнку АЗС.

Про це свідчать дані на сайті Міністерства.

За даними агентства "Інтерфакс-Україна", з урахуванням граничних торгових націнок максимальна ціна на бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 33,4 грн/літр, на дизпаливо-31,9 грн / літр, повідомляє "Головнокомандувач".

У порівнянні з кінцем жовтня середня ціна на бензин збільшиться на 0,2 грн/літр, тоді як на дизельне паливо знизиться на 0,17 грн / літр.
Як повідомлялося, 14 травня 2021 року Кабмін ввів формулу " Роттердам»" для визначення цін на бензин і дизельне паливо на АЗС.
Згідно з Постановою Уряду, середню вартість ДП (ULSD 10 ppm) і бензину (GASOLINE 10 ppm) визначає Мінекономіки на підставі даних Platts CIF NWE (порт Роттердам-Амстердам-Антверпен), а також витрат 27 дол./ тонна на логістичне та інше забезпечення, згідно з зовнішньоекономічними договорами.
"Бензинова" формула є ідентичною до формули на вугілля " Роттердам»", яка діяла з 2016 по 2019 рік. Обидві вони засновані на котируваннях палива в порту Роттердам плюс витрати на доставку до споживача в Україні.