Група Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинського продовжує постачати кисень до лікарень Маріуполя.

Ця допомога-системна і безоплатна: з 25 по 31 Жовтня медустановам передали вже 93,76 тонни рідкого і 12,46 тисяч кубометрів газоподібного кисню. Частину його вперше доставили Скадовській центральній міській лікарні Херсонської області, також у планах-розширити межі допомоги до Донецької області: Цього тижня туди безкоштовно поставлять 80 тонн кисню, повідомляється на сайті "Метінвесту".

Четверта хвиля пандемії коронавірусу відрізняється високим рівнем госпіталізації серед хворих і гострою потребою в кисневій терапії. Лікарі зазначають: без стабільних поставок кисню від меткомбінату імені Ілліча було б складно справлятися з такою кількістю пацієнтів у стаціонарі.
Тільки за минулий тиждень, з 25 по 31 Жовтня, лікарням Маріуполя відвантажили 74,58 тонни рідкого і 12,46 тис.кубометрів газоподібного кисню. Основну частину розподілили серед медзакладів, які надають допомогу ковидним хворим.
«Ми бачимо, як пандемія коронавірусу набирає обертів, і розуміємо, яке колосальне навантаження відчуває система охорони здоров'я України. Група Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинського прийшли на допомогу, організувавши постачання кисню по всій країні. При необхідності обсяги поставок будуть збільшені", - зазначила в.о. директора з персоналу та соціальних питань меткомбінату імені Ілліча Олена КОНДАЛОВА.
У 2020 році Рінат Ахметов, спільно з бізнесами SCM, футбольним клубом «Шахтар» і Фондом Ріната Ахметова прийшов на допомогу країні в боротьбі з коронавірусом. У рамках проекту Фонду " боротьба з COVID - 19 в Україні» на ці цілі було виділено понад 450 млн грн. Проект допоміг вижити 1,4 млн осіб: понад 500 медустанов по всій країні отримали понад 1000 одиниць обладнання, у тому числі 207 апаратів ШВЛ, а також сотні тисяч експрес-тестів, ЗІЗ і витратних матеріалів.
Фонд Вадима Новинського направив на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції в Україні понад 100 млн грн. Засоби спрямовувалися на закупівлю апаратів ШВЛ, ПЛР-тестів і спеціалізованих лабораторій, Засоби індивідуального захисту для медиків: все це було розподілено в клініки Донецької, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей. Крім того, 3,8 млн грн було виділено на матеріальну підтримку 31 сім'ї медиків, які померли внаслідок ДТП-19.