Про це заявив народний депутат, перший заступник голови комітету парламенту з питань енергетики Олексій Кучеренко.

«У нас просто банально не вистачає своєї генерації. Вірніше, станції є, але теплові станції не завантажені вугіллям, вони не змогли закупити цього вугілля. Не змогли закупити, тому що у них немає на це грошей, тому що їм штучно стримувала тариф Нацкомісія з регулювання енергетики», - повідомив нардеп в ефірі телеканалу «Україна24».

Нардеп закликав владу вирішити ситуацію з простоєм державних ТЕС і не допустити відключень споживачів.

"Це (поставки з Білорусі-прим.) погано політично, але треба рятувати населення і треба рятувати наше виробництво. Тому що якщо зараз почнуться перебої з електроенергією, графіки подачі електроенергії, віялові відключення, то збитки взагалі будуть катастрофічні. У тому числі і населення залишатиметься без світла», -додав нардеп.

Нагадаємо, 2 листопада "Укренерго" визнало неможливість балансувати енергосистему без допомоги з Білорусі

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Укренерго" запросила аварійну допомогу з Білорусі. Причиною стала майже повна зупинка державних ТЕС, зниження виробництва відновлюваними джерелами енергії та дефіцит потужності приватних ТЕС.