Як повідомляє Центр інформації УПЦ про це Патріарх Кирил написав у співчутті у зв'язку зі смертю архієпископа Краснолиманського Аліпія.

«Зі скорботою сприйняв звістку про кончину Високопреосвященнішого Аліпія, архієпископа Краснолиманського, вікарія Горлівської єпархії. Спочилий архіпастир на усякому місці і завжди прагнув являти «себе Богові достойним, працівником бездоганним, який вірно подає слово істини» (2 Тим. 2, 15). Здобувши освіту у Великій келії преподобного Сергія, тут же, у Лаврі, біля раки його чесних мощей, він приніс Господеві чернечі обітниці і сприйняв ангельський образ. Ставши архієреєм, спочилий з ще більшим дерзновінням міг свідчити людям про всепереможну Божу правду і любов», - підкреслив Патріарх.

Предстоятель РПЦ звернув увагу на «твердість віри та готовність долати випробування за відданість канонічній істині, рішучість та мужність, виявлені покійним архієреєм» в умовах розколу в українському Православ'ї, а також на терпіння та смирення, з якими владика переносив тілесні недуги.

Патріарх Кирил підкреслив, що своїми трудами владика Аліпій здобув «гарячу любов народу та глибоку вдячність побратимів та сослужителів біля Євхаристичного престолу».

«Підношу молитви Єдинородному Сину Отчому та Переможцю смерті Іісусу Христу, щоб Він упокоїв душу новопреставленого Свого служителя у селищах небесних, де всі праведні перебувають, і сотворив йому вічну пам'ять», - написав Патріарх Кирил.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще