Керівництво державних компаній має понести відповідальність за відсутність вугілля на державних ТЕС на початку опалювального сезону.

Про це заявив екс-голова СБУ, народний депутат Валентин Наливайченко, повідомляє Обозреватель.

"На державних ТЕС закінчилося вугілля і вчора наша енергосистема запросила аварійну допомогу з Білорусі. Це вже наочне свідчення тотального провалу державної енергетичної політики та безпеки. Керівники державних енергетичних компаній насамперед " Центренерго "і НАК" Нафтогаз України" повинні понести відповідальність за провал підготовки до зими", - заявив нардеп на своїй сторінці в Facebook.

За словами нардепа, зараз уряд хоче компенсувати простий державних ТЕС закупівлею електроенергії з Білорусі, зокрема, з російської атомної електростанції на території Білорусі.

"При цьому виникає колосальна корупція, оскільки імпортні поставки планують віддати незрозумілим приватним трейдерам-посередникам і спекулянтам", - підкреслив Наливайченко.

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Нагадаємо, починаючи з серпня 2021 року, більш ніж кожен другий енергоблок державних ТЕС не працює через брак вугілля. Через просту державну ТЕС, 2 листопада "Укренерго" не змогла збалансувати енергосистему, запросивши аварійну допомогу з Білорусії.

З 1 листопада Державна компанія "Центренерго" зупинила поставки вугілля на Трипільську ТЕС під Києвом.