Про це пише Кирило Кіквідзе на порталі Кореспондент. Публікуємо матеріал без коментарів і ремарок. Редакція не несе відповідальності і не перевіряє дані, надані і опубліковані сторонніми інформаційними ресурсами.

Екс-міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, нагулявшись щосили по гостинних виноробнях Італії, по поверненню на батьківщину, голосно вирішив про себе нагадати всім: і президенту Зеленському, і всьому РНБО, і тим українцям, які стали жертвами його ж голосування за включення їх в санкційні списки. За його словами, він був категорично проти "хайпового" штампування санкцій по всіх "неугодних" владі.

"Коли РНБО у нас перетворилося на хайпі — абсолютно на хайпі-в ситуацію штампування санкцій-це було неприпустимо, я не хотів у цьому брати участь. Тому що кожне РНБО я приходив-я, член РНБО, не маленький, не останній — я приходив і чекав, і мені за 5 хвилин до цього (засідання — - прим.) видавали папочку. Я відкривав татка і уважно читав, потім піднімав голову і говорив: "а ось ця фірма сюди внесена на підставі чого?"Вони кажуть:" Як? Ну, подивіться, там є оперативна довідка". Я говорив: "Ну, у мене таких довідок повний стіл завалений - вони половина неправда, а половина — їх треба допрацьовувати. На підставі чого (внесена фірма, - прим.)?" - запитував у праведному гніві Аваков.

Що найцікавіше, ще недавно, він заявляв абсолютно протилежні речі, називаючи санкції правильними.

"Але кішку треба називати кішкою: Зеленський зробив те, на що не зважився Петро Олексійович. Зеленський зробив те, що багато справжніх патріотів України чекали від цієї влади, від влади України. Зеленський прийняв рішення, яке серйозно нас захищає. Я вважаю, що це дуже добре", - заявляв Аваков в інтерв'ю Дмитру Гордону, коментуючи введення санкцій щодо лідера опозиції Віктора Медведчука.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Пахне, м'яко кажучи, лицемірством, чи не так? Адже Арсен Борисович, замість того, щоб відкрито виступити проти прийняття абсолютно незаконних рішень, тихенько "хавав" пояснення своїх колег по РНБО, і голосував. У тому числі, за санкції проти лідера опозиції Віктора Медведчука, його близьких і колег по партії. Усвідомлено розуміючи, що вчиняє протиправні дії не тільки щодо абсолютно невинної людини, а й щодо свого ж народу. І саме з Медведчука і подальшої фабрикації проти нього справи про держзраду почалося "санкційне свавілля", що перетворило РНБО в карально-репресивний каток, під який тепер потрапити може кожен, хто чимось не догодив особисто президенту.

Адже головним завданням Ради з національної безпеки і оборони, як випливає з назви, є, якраз захист тієї самої безпеки кожного українця і країни в цілому. І якби Аваков, якому за посадою належить було стояти на захисті закону і порядку, відкрито виступив проти цькування Медведчука - можливо зараз ми б не зіткнулися з таким кричущим беззаконням Банкової.

І тепер, після всього, що сталося з лідером опозиції та іншими невинними людьми, заяви екс-міністра внутрішніх справ про те, що "рішення РНБО — це рішення президента України", виглядають просто апофеозом удавання.