Вони знаходяться в обласній інфекційній лікарні, міських лікарнях № 1, 2, 6, 7, 9, дитячій лікарні № 5. Вагітні жінки з підтвердженим коронавірусом або підозрою на нього лікуються в пологовому будинку № 4 та обласному перинатальному центрі, йдеться на сайті Метінвест.

За даними сайту системи охорони здоров'я України, в запорізьких стаціонарах зараз лікуються 38 вагітних. З них 17 – в пологовому будинку № 4, і 21-в обласному перинатальному центрі. Всі пацієнтки-киснезалежні. Порятунок їх життів неможливо без кисневої підтримки.

Щоб медустанови не зіткнулися з нестачею кисню, їм на допомогу прийшов соціально відповідальний бізнес-комбінат "Запоріжсталь" Групи Метінвест Ріната Ахметова і Вадима Новинського. Кисень, який виробляє підприємство, медики пологового будинку № 4 використовують для лікування пацієнток. З квітня медзаклад отримав від комбінату близько 50 тонн кисню.

Нагадаємо, що в квітні кисень, який виробляє «Запоріжсталь», сертифікувало Міністерство охорони здоров'я України. Відтоді його почали постачати до лікарень Запоріжжя, Запорізької області та інших регіонів України. Піковим періодом відвантаження кисню став жовтень. За місяць лікарні отримали від підприємства 1 200 тонн кисню.

З початку листопада "Запоріжсталь" вже відвантажила 380 тонн медичного кисню. Зокрема, в листопаді кисень "Запоріжсталі" отримали міські лікарні Запоріжжя № 1, 2, 6, 7, 9, Запорізька обласна інфекційна лікарня та пологовий будинок № 4. Постачали кисень і в медустанови області-Бердянське ТМО і міську лікарню Токмака. Активно використовують кисень комбінату лікарні інших областей України.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Зокрема, в листопаді його отримали міські лікарні Боярки, Синельникове, Василькова, міська лікарня ім. Панкеєвих у Каховці, Київська міська клінічна лікарня № 7, лікарня № 4 у Нікополі та Броварська багатопрофільна клінічна лікарня.

Нагадаємо, що в 2020 році Рінат Ахметов спільно з бізнесами SCM, футбольним клубом Шахтар і Фондом Ріната Ахметова першими прийшли на допомогу країні в боротьбі з коронавірусом. За особистою ініціативою Ріната Ахметова з цією метою було виділено близько 500 млн гривень в рамках проекту Фонду «боротьба з COVID-19 в Україні». Проект допоміг вижити 1,4 млн осіб. Це найбільший внесок одного благодійника в державну медицину України за весь час незалежності. Понад 500 медустанов по всій країні отримали близько тисячі одиниць обладнання, в тому числі 216 апаратів ШВЛ.

З початку пандемії Фонд Вадима Новинського направив на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції в Україні понад 100 млн гривень. Кошти спрямовувалися на закупівлю апаратів ШВЛ, ПЛР-тестів та засобів індивідуального захисту для медиків. Все це розподілялося в клініки Донецької, Херсонської, Миколаївської, Дніпропетровської, Запорізької та Харківської областей. Крім того, 3,8 млн гривень було виділено на матеріальну підтримку 31 родині медиків, які померли в результаті ДТП-19.