Як повідомляє Центр інформації Української Православної Церкви про це сказав керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«У цій молитві немає конкретних прохань, але є звернення одразу до трьох Лиць Святої Трійці як до одного - незбагненне, прекрасне і величне. І це дивовижна особливість цієї молитви. «Святий Боже» - вираз нашого поклоніння Творцеві як єдиному Богу, ми звертаємося так до першого Лиця Святої Трійці - Бога Отця; «Святий Кріпкий» - найсильніший, всемогутній - називаємо Бога Сина, який переміг смерть; «Святий Безсмертний» - ніколи не вмираючий, вічний - величаємо Бога Духа Святого, що вдихнув життя у всяку живу істоту, нескінченного нашого натхненника», - пояснив владика.

Він наголосив, що молитва читається тричі на честь трьох Лиць Святої Трійці.

Християни дізналися про цю молитву і почали її використовувати через 400 років після Різдва Христового, коли під час землетрусу у Константинополі невидима сила підняла юнака на небо, де він почув цю молитву як спів ангелів. Люди, які все це бачили і чули, почали з трепетом повторювати слова молитви, додавши: «Помилуй нас». І землетрус припинився.

За словами митрополита Антонія, будь-яка щира молитва доходить до Бога і закликає Його допомогу, проте вона може виявлятися по-різному.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

«Часто ми просимо якихось речей, не будучи дозрілими для них: хтось хоче сім'ю, не оцінюючи свої сили та свою міру готовності для цього, хтось прагне нової роботи, бо на старій не цінують, але при цьому людина не поспішає працювати і змінюватися, хтось просить ще якихось земних благ, не розуміючи, що вони його зіпсують чи розчавлять своїм тягарем. Можливо, все, що проситься, і станеться у нашому житті, але не зараз, має настати відповідний момент - готовність душі до такого дару. І Господь Один знає, коли настане ця година. Він готує нас до цього», - підсумував владика.

Він закликав пам'ятати, що «Господу завжди видніше, що нам потрібно і коли».