Телеканали "П'ятий" і "Прямий", що належали п'ятому президенту України Петру Порошенку, об'єдналися в медіахолдинг "Вільні медіа", якому були передані 100% корпоративних прав телеканалів.

Про це повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна"

"Минулої п'ятниці ми створили новий медіа-холдинг, який буде називатися «Вільні медіа». Власниками холдингу є медійники, журналісти, громадські діячі та опозиційні депутати, які були журналістами. Додаткові 10% акцій холдингу відведені під участь всього трудового колективу тих медіа, які будуть в цьому холдингу. Таким чином, трудові колективи є найбільшим акціонером. Відповідно до вимог антикорупційного законодавства, народні депутати відразу ж передали свої акції в управління телеканалам", - розповів в ефірі телеканалу ведучий Матвій Ганопольський.

Порошенко, коментуючи створення холдингу, зазначив, що передав акції телеканалів журналістам з метою захисту свободи слова.

"Днями через атаку на свободу слова, яка є справжньою мішенню закону про олігархів, я змушений був прийняти рішення про продаж акцій обох недавно своїх каналів журналістам: нинішнім і колишнім, які працювали на «прямому» і, звичайно, на «5-му каналі», що бився з цензурою ще за часів Помаранчевої революції і Революції Гідності. Частина цих журналістів-народні депутати. За законом свої пакети вони передали в управління телеканалам, які об'єдналися в холдинг з символічною назвою «Вільні медіа», – розповів Порошенко, повідомляє пресслужба партії «Європейська солідарність».