Відповідна позиція обнародувана на сайті організації.

"Критерії визначення того, хто кваліфікується як олігарх, або суб'єктивні, або відкриті для маніпуляцій... він виглядає як механізм виконавчої влади, націлений в першу чергу на зведення рахунків з обраними суперниками, особливо з колишнім президентом України Петром Порошенком», - стверджують в Atlantic Council.

На думку аналітиків Atlantic Council, західні партнери України не можуть дозволити собі залишатися байдужими до недоліків стратегії деолігархізації Зеленського.

"США і ЄС повинні стежити за реалізацією законопроекту і домагатися змін, що відображають передову міжнародну практику. Будь - які зміни повинні враховувати рекомендації Венеціанської комісії, які очікуються до кінця року», - йдеться в повідомленні.

В Atlantic Council вказали на ризик зближення президента з олігархом Ігорем Коломойським.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

"Зеленського звинувачують у підтримці зв'язків з олігархом з моменту вступу на посаду, формуванні політики і кадрового складу свого уряду відповідно до інтересів Коломойського і отриманні натомість позитивного висвітлення в ЗМІ. Ця залежність, ймовірно, посилиться в міру того, як президент бореться з непопулярністю в середньостроковій перспективі і починає планувати свою передвиборчу кампанію на 2024 рік», - стверджують американські аналітики.