Про це повідомляє Ігор Вальський у своєму блозі на "112 Україна". Далі наводимо пряму мову політолога без коментарів.

Рейтинг президента Володимира Зеленського майже досяг дна. Згідно з даними опитування, проведеного ГО "Інститут соціології громадянського суспільства" в період з 8 по 10 листопада 2021 року на замовлення американської компанії WEST MARKET INDUSTRIAL LLC (США), рейтинг глави держави спікірував з 73% до 17,8%.

І, за даними експертів, вже в найближчі місяці рівень симпатій українців до Зеленського досягне майже нуля.

Що цікаво, дані про падіння рейтингу президента публікували різні соціологічні агентства. Нагадаю, 21 Квітня 2019 року, за даними Центрвиборчкому, після 2-го туру виборів кандидат у президенти України Володимир Зеленський набрав 73,22%. Через 2 роки рейтинг Зеленського, за даними КМІС, становив удвічі менше – 33%. Далі падіння стало ще стрімкіше: вже через місяць, в жовтні 2021 року, за даними КМІС, рівень довіри знизився до 24,7%. А згідно з соцопитуванням ІСГО, і того менше: всього лише 23,9%. Результати опитування листопада стали вироком Зеленському: за даними ІСГО, симпатиків президента в країні залишилося всього лише 17,8%.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Про що це говорить? Про те, що нашим співгромадянам просто соромно за свого президента. Соромно за свої ошукані надії, за довіру, надану сорочці-хлопцеві з народу, який з палаючими очима обіцяв всій нації краще життя.

У підсумку ми отримали абсолютно протилежний результат: ціни на комунальні послуги, газ і продукти харчування злетіли до небес. Країна вперше за багато років зіткнулася з реальною загрозою віялових відключень електрики через критичну нестачу газу. Голодна нація продовжує вмирати від коронавірусу, потихеньку замерзаючи в своїх будинках. А мирне небо над Донбасом так і залишилося красивою мрією у відосиках президента.

Замість виконання обіцянок Зеленський продовжує цинічно і цілеспрямовано вводити цензуру, закриваючи не тільки незалежні ЗМІ, а й ті, які мало-мальськи насмілюються критикувати владу. А репресії проти опозиції та її лідера Віктора Медведчука перейшли вже всі грані розумного. Про що, до речі, відкрито говорять практично всі європейські політики.

У зв'язку з цим у мене виникає питання: скільки ми ще готові терпіти це? Скільки нам ще потрібно "прикручувати гайки", поки ми не наважимося заявити людині, яку ненавидить переважна більшість нації, що ми не хочемо бачити його біля керма держави. Питання, на жаль, риторичне.

Ігор Вальський

Редакція може не погоджуватися з думкою автора і не несе відгалуженості за факти і думки, викладені автором