Про це заявив інвестиційний банкір Сергій Фурса, коментуючи інформацію про зупинку урядом розрахунків з виробниками електроенергії з відновлюваних джерел.

«Укренерго» - державна компанія – взяла гроші дешевше, переконавши і сказавши інвесторам, що ці гроші спрямують на зелену енергетику. І не спрямувати їх на зелену енергетику після цього – виглядає не те, що нелогічно... Пан президент казав про довіру, яка тане, от після цього здається, що довіри не буде взагалі», - заявив Фурса в ефірі телеканалу «Україна24».

Експерт не виключив, що якщо держава вирішить спрямувати ці кошти не на зелену енергетику, як це було прописано в умовах запозичення, за цими облігаціями може бути оголошений дефолт.

«Якщо Україна на самому початку покаже, що для нас нормально кинути, це ж не тільки про те, що ми кидаємо інвесторів зеленої енергетики, але це й про те, що ми кидаємо людей, у яких ми беремо гроші. У тих самих інвестиційних фондів», - додав Фурса.

Він додав, що сподівається на здоровий глузд і вирішення ситуації з блокуванням єврооблігацій.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

«Це якийсь такий волюнтаризм і я сподіваюся, що до понеділка всі зрозуміють, наскільки це велика дурість», - підсумував Сергій Фурса.

Нагадаємо, напередодні пізно увечері уряд звільнив керівника ГарПоку Петриковця і заблокував на рівні Ощадбанку погашення боргів перед зеленими інвесторами. Кошти в сумі 19,3 млрд грн були заблоковані за вказівкою уряду. Петриковець звернувся до НАБУ з заявою про вчинення злочину.

Як повідомлялося, на початку листопада, президент України Володимир Зеленський на кліматичній конференції в Глазго обіцяв міжнародній спільноті повернути довіру міжнародних інвесторів у відновлювані джерела до України.