Вибіркова виплата боргів виробникам "зеленої" енергії за дискримінаційним принципом неприпустима і неприйнятна.

Про це на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" заявили представили основних галузевих асоціацій та інвесторів.

"Дійсно, нас дуже турбує факт, що йде зараз вибіркова оплата: для одних учасників так, для інших немає. Це дуже важко передбачити, як в такій ситуації вести себе далі. Ми вважаємо, що це неналежні умови для роботи», - заявив директор дочірньої компанії турецької Guris в Україні Лоїк Лерміньє.

Він сподівається, що уряд найближчим часом припинить цю дискримінаційну практику.

Голова "Української вітроенергетичної асоціації" Андрій Конеченков заявив про неприйнятність вибіркового та дискримінаційного підходу при виплаті боргів.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

«Ми закликаємо уряд виконати підписаний меморандум! Ми вимагаємо, щоб всі правила для всього ринку діяли однаково. Ми не маємо права ділити - цим дамо гроші, цим не дамо. Весь ринок, який виробляв "зелену" електроенергію повинен отримати кошти за реалізовану електроенергію", - заявив Конеченков.

За словами екс-голови ДП "гарантований покупець" Костянтина Петриківця, уряд вимагав від нього затримати оплату і платити борги не всім компаніям, а вибірково.

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував Розрахунки з «зеленими» виробниками. На рахунках Ощадбанку було заблоковано 19,3 млрд грн. 15 Листопада Ощадбанк почав проводити вибіркові транзакції, продовжуючи блокувати платежі на адресу певних компаній.