Про це заявив політолог Олександр Леонов, коментуючи ініціативу облгазів у декілька разів підвищити тариф на розподіл газу.

«Будь-яке підвищення цін та тарифів позначається. І далі рейтинг буде падати, бо більшість громадян каже, що у них погіршився фінансовий стан. Вже 56% людей каже, що не хоче, щоб Володимир Зеленський балотувався на другий термін. От всі ці речі вони показують дотично, що буде накопичуватись негатив. І рейтинг буде далі падати», - пояснив Леонов у ефірі телеканалу «Україна 24».

За його словами, зростання тарифу на розподіл газу збільшить ціну на газ як для населення, так і для бізнесу. А це, у свою чергу, призведе до зростання цін на продукцію та послуги, адже тарифи на газ будуть закладені в їх собівартість.

«Зараз дійсно проблеми з цінами, а зростання ціни на газ вдарить і по населенню. Давайте також згадаємо, що для промисловості ніхто не зменшував тарифи, вони будуть купувати газ за тарифами ринковими. А це означає, що подорожчає все, і хліб, де велика частина ціни – це ціна на газ», - сказав Леонов.

Раніше політолог Світлана Кушнір заявила, що підвищення тарифу на розподіл газу, яке планує Фірташ, спровокує кризу неплатежів населення за комунальні послуги. На її думку, в ситуацію має втрутитись уряд та Антимонопольний комітет.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно низка облгазів, які належать олігарху Дмитру Фірташу, подала проекти розрахунків тарифів на розподіл природного газу у 2022 році, якими передбачається їх підвищення від 61% до 443%, пояснюючи це різким зростанням ринкової ціни природного газу.