Міністерство енергетики очікує, що Ощадбанк забезпечить виплату всіх 19,3 млрд грн коштів євробондів «Укренерго» виробникам електроенергії з відновлюваних джерел енергії.

Про це повідомляти агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення Міністерства.

"Ще раз хочу підкреслити, що кошти, отримані "Укренерго" від продажу "зелених" облігацій, будуть використані виключно для виплат на» зелену» енергетику, як це прописано в рішенні уряду", – цитує прес-служба слова глави Міненерго з подання керівника "ГарПок" в прес-релізі в понеділок.

За інформацією, голови комітету Ради з питань енергетики Андрія Геруса, Ощадбанк перевів тільки 10 з 19,3 млрд грн, які призначені для інвесторів ВДЕ.

Як повідомлялося, Костянтин Петриковець, який очолював до останнього часу «ГарПок», назвав причиною свого звільнення відмову направити не за призначенням 19,3 млрд грн отриманих від «Укренерго» коштів від «зелених» єврооблігацій, які були залучені НЕК для погашення заборгованості перед виробниками «зеленої» електроенергії.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

За його словами, ці кошти були заблоковані в Ощадбанку.