Про це за підсумками робочої поїздки по Одеській області заявила народний депутат від Опозиційної платформи – За життя Тетяна Плачкова.

Політик підкреслила, що подібна ситуація складається у всіх віддалених населених пунктах України і особливо в сільській місцевості.

"Поспілкувавшись з жителями Одеської області, почула про реальну проблему. З нею не стикаються в Києві та обласних центрах, але для віддалених куточків нашої країни оперативне ПЛР-тестування на COVID-19 недоступне. Кілія, Ізмаїл, Болград, Кодима – але не тільки Одещина, цей список можна продовжувати і продовжувати, тим більше, якщо говорити про сільські населені пункти.За скільки годин ми можемо отримати результат ПЛР-тесту-72, 48? Так ось, тут з моменту здачі тесту люди чекають по 3-4 дні, перебуваючи при цьому не в опорних лікарнях. А якщо результат позитивний? Що таке 3-4 дні для ковід-хворого? Ціною цього очікування може бути життя", - зазначила вона.

Тетяна Плачкова звернулася до міністра охорони здоров'я та голови Одеської облдержадміністрації з вимогою негайно відновити права жителів Одещини на медичну допомогу.

"Без забезпечення швидкої і точної діагностики неможливо зупинити пандемію і щоденне зростання кількості хворих COVID-19.А для цього потрібно розуміти, скільки, де і які державні і комунальні лабораторії на території Одеської області можуть проводити і, головне, проводять ПЛР-тестування на COVID-19, які їх потужності і реальна кількість тестів, які вони можуть зробити на добу. Потрібно негайно провести такий аналіз і на його основі забезпечити доступ людей до своєчасної і точної діагностики коронавірусної інфекції», - йдеться в депутатському зверненні Тетяни Плачкової.

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще