Медійна тусовка, із призначених олігархами правильних політиків та експертів з усіх питань, обговорює різні дріб‘язкові теми, окрім державного та місцевих бюджетів-2022.

Воно й зрозуміло, бо навіщо платникам податків знати як їх слуги, не лише з партії слуг, таємно і по-справедливости ділять бюджетні, тобто народні кошти.

Дивує нахабство посадовців, які в черговий ковідний і воєнний рік для України, взагалі не обговорюють необхідність оптимізації видатків на своє утримання. У Міністерствах, скажімо юстиції, аж 9 заступників Міністра, у Голів ОДА по 5-7, у міських голів від 14, як у Києві, до 9 - по багатьох обласних центрах. Для розуміння, один такий начальник - це мінімум дві особи, що забезпечують його діяльність і одне службове авто. Нагадаю, що в часи попередніх кризових періодів діяло чітке обмеження щодо фінансування не більш як 3 заступників посадовців усіх рівнів.

Чому й нині так не зробити?

Про мільярдне збільшення видатків на Генпрокуратуру та СБУ, майже 2-х мільярдне Державне управління по охороні слуг народу в 2022 році Ви вже знаєте, але ніхто не аналізує бюджетів міністерств, відомств та місцевих влад.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Чого там тільки не передбачили для свого піару посадовці:

- кошти на СВОЇ медіа, для прикладу Київська міська влада планує більше 200 млн. грн на рік, Вінницька більше 20 млн… .

Загалом по країні на чиновницькі медіа - не менше мільярда;

- кошти на соціологію і рекламу, бо треба ж готовитися до виборів на гроші громадян;

- кошти на вічне інформаційне забезпечення (чергові реконструкції сайтів, оновлення і створення сторінок в соціальних мережах…), одним словом на піар з відкатом для братніх структур;

- кошти на організацію концертів, днів міст…, де на гроші платників податків славлять місцевих вождів та їхні партії;

- фінансування будівництва чергових фонтанів та модних сучасних арт-експериментів…

На такі видатки в умовах бюджету виживання для людей повинен бути введений мораторій.

Шоу, фонтани, концерти, арт-експерименти …за свої і благодійні кошти!

Про гроші для парламенських партій вже навіть соромно говорити.

Соціальні мережі забиті «фейсбук-мордами» партійних вождів на правах реклами, прихована і пряма реклама на телебаченні та на бігмордах - і все це на кошти громадян. В 2022 році депутати всіх парламентських партій радо підтримують для реклами своїх вождів виділення майже 886 мільйонів наших гривень?!

Також у 2022 році важко уявити десятки тисяч вдячних читачів, на які розраховані «Голос України» на майже 30 мільйонів і «Урядовий кур‘єр» зв 12 мільйонів?!

Про такі дрібниці, як 102 мільйони для Академії правових наук з академіками Медведчуком, Ківаловим, Литвином, Стефанчуком… мовчу, бо до ЗЕ-влади її діяльність коштувала лише 44 мільйони…

На тлі цього дерибану наших мільярдів на піар посадовців цією зимою будуть, сподіваюся хоча б тимчасово, закриватися заклади освіти, культури, спорту, бо в бюджетах бракує коштів на їх опалення?!

Саме тому й підготовка остаточної версії бюджетів-2022 - таємниця для народу, бо формується він не для нього, а для посадовців, політиків та олігархів, які їх утримують!