Про йдеться у повідомленні ДП "Гарантований покупець".

"Залишок у сумі 3,04 млрд грн, який ще не був перерахований банком, було повернуто на рахунки ДП "Гарантований покупець", - повідомили в держпідприємстві.

Держпідприємство заявило, що наразі виплата цих коштів інвесторам не планується.

Причиною відмови виплачувати кошти з єврооблігацій їх законним власникам у держпідприємстві назвали "перевірку діяльності підприємства".

Нагадаємо, раніше провідні інвестиційні компанії, які працюють в Україні попередили про ризики падіння довіри інвесторів до України через політичні втручання в розподіл цільових єврооблігацій.

Популярні новини зараз
"Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення
Показати ще

Компанія ДТЕК, якій Гарантований покупець з політичних причин вирішив не повертати борг, повідомила західним кредиторам про дискримінаційний підхід уряду до розподілу коштів.

За наявною інформацією, в неділю 14 листопада, нове керівництво ДП "Гарантований покупець" та Ощадбанк з-поміж 7 тис. платіжних доручень на суму в ручному режимі вилучили підприємства ДТЕК ВДЕ. Таким чином станом на 16:00 наступного платіж був здійснений всім понад 1 тис. виробників, за винятком однієї компанії ДТЕК.

Як повідомлялось, компанія "ДТЕК ВДЕ" заявляє про дискримінацію в погашенні заборгованості перед підприємствами "зеленої генерації" і вимагає проведення негайного розслідування дій посадових осіб.