Про це повідомив член правління Асоціації просьюмерів України Андрій Зінченко.

«Таке враження, що наша держава старанно шукає на які б ще додаткові граблі можна було б наступити у енергетиці. Цього разу наші геніальні керманичі енергетикою вирішили покарати ДТЕК (з якихось своїх міркувань) і в ручному режимі підвісили платежі. На залучення коштів для яких перед тим дала згоду», - сказав Зінченко.

За його словами, під прикриттям боротьби з олігархами влада створила великі проблеми для України.

«Видали ДТЕКу додаткові козирі в євросудах проти України. Отруїли історію з успішним розміщенням зелених облігацій "Укренерго" (першим в нашій історії, до речі). Привели до погіршення кредитних індикаторів та довіри інвесторів до Україні», - додав експерт

Він виразив сумніви щодо обдуманості такого рішення з боку уряду.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед «зеленими» інвесторами за рахунок цільових «зелених» єврооблігацій під державні гарантії.

Кошти було виплачено всім юридичним особам за винятком компаній групи ДТЕК, яку керівництво ДП «Гарантований покупець» та державного Ощадбанку в ручному режимі видалили з платіжних доручень.

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.

Інвестиційна компанія Dragon Capital повідомила, що політична дискримінація окремих компаній при виплаті коштів цільових «зелених» єврооблігацій підриває довіру інвесторів до уряду України та призведе до негативної реакції на боргові зобов'язання українських компаній.

Котирування єврооблігацій українського уряду відреагували обвалом на дії уряду щодо блокування виплат.