Про це заявив голова Синодального відділу РПЦ із взаємин Церкви з суспільством та ЗМІ Володимир Легойда, відповідаючи на запитання про те, чи вважається абортом, коли жінка на малому терміні п'є пігулку для переривання вагітності, повідомляє Православие.ru.

«Так, і якщо ця жінка є людиною релігійною, вона має це усвідомити та прийти покаятися», - сказав Володимир Легойда.

Він також зазначив, що жодна із традиційних релігій Росії ніколи не перестане вважати аборт гріхом.

«Не гратимемо в «never say never», це позиція принципова для традиційних релігій Росії», - наголосив глава Синодального відділу РПЦ із взаємин Церкви з суспільством та ЗМІ.

«Я не сказав би, що Церква веде війну «проти», я б сказав, що Церква виступає «за» - за життя, за збереження життя, за появу життя. Наша позиція – вона вже кілька років не змінюється, це до питання про наші «супергладкі, ідеальні» відносини з державою. Ми багато років у дуже складній дискусії перебуваємо з державою на цю тему, тому що з Фонду обов'язкового медичного страхування таку процедуру, як аборт, потрібно вивести», - наголосив Володимир Легойда.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Він зазначив, що сьогодні мільйони людей, прихильники світових релігій, які з абортами не погоджуються, дають на це гроші.

«І це порушує наше християнське, мусульманське, буддійське та іудейське сумління», - підсумував Володимир Легойда.