«Можемо назвати ще багато інших прикладів, коли Україна не дотримується своїх зобов’язань. У цьому контексті наша привабливість страждає не стільки від того, що відбувається протягом останніх днів, скільки від усталеного сприйняття України, де не можна покладатися на зобов’язання уряду», - заявив він в ефірі каналу Україна 24.

За словами Грищенка, дискримінаційний підхід до виплат зеленим інвесторам заборгованості не сприяє приходу великих інвестиції в Україну.

«Для великих іноземних інвесторів, які мають вибір між Україною і десятками інших держав, дуже багато факторів, які поки що працюють проти нас», - додав екс-міністр закордонних справ.

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед «зеленими» інвесторами із коштів цільових «зелених» єврооблігацій під державні гарантії.

15 листопада виплати отримали всі компанії, окрім однієї компанії – ДТЕК ВДЕ.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.

Інвестиційна компанія Dragon Capital повідомила, що політична дискримінація окремих компаній при виплаті коштів цільових «зелених» єврооблігацій підриває довіру інвесторів до уряду України та призведе до негативної реакції на боргові зобов'язання українських компаній.

В аналітичному звіті інвестиційної компанії Concorde Capital йдеться про те, що спроба влади тиснути на ДТЕК невиплатою єврооблігацій є необдуманим рішенням і матиме негативні наслідки для України на зовнішніх фінансових ринках.