Про це в ефірі каналу Україна 24 заявив Євген Мураєв, лідер партії «Наші».

"Я відповім, чому вони не платять ДТЕКу. Що зараз відбувається? Зараз Зеленський з офісом президента починають масово атакувати всіх власників ЗМІ», - сказав Мураєв.

За його словами, влада намагається таким чином знайти можливості для приховування своєї неефективності і корупції, в т.ч. в енергетичній сфері.

Як повідомлялося, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед "зеленими" інвесторами з коштів цільових "зелених" єврооблігацій під державні гарантії.

15 Листопада виплати отримали всі компанії, крім однієї компанії - ДТЕК ВДЕ.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.

Суверенні єврооблігації України почали дешевшати після скандалу з «зеленими» облігаціями, а загроза дефолту за оцінками аналітика підскочила на 20%.

Інвестиційна компанія Dragon Capital повідомила, що політична дискримінація окремих компаній при виплаті коштів цільових «зелених» єврооблігацій підриває довіру інвесторів до Уряду України і призведе до негативної реакції на боргові зобов'язання українських компаній.

В аналітичному звіті інвестиційної компанії Concorde Capital йдеться, що спроба влади тиснути на ДТЕК невиплатою єврооблігацій є необдуманим рішенням і матиме негативні наслідки для України на зовнішніх фінансових ринках.