Це стало можливо після того, як був прийнятий закон № 5141, прийняття якого ініціювали народні депутати в рамках діяльності ТСК щодо захисту прав інвесторів, розповів народний депутат Артем Культенко на своїй сторінці у Фейсбук.

Як зазначив Культенко, раніше АРМА продавала активи без рішення суду, і за заниженою вартістю. А за новим законодавством агентство не має права продавати активи без постанови суду. Механізм продажу існує також для активів, які мають термін придатності. Але в разі, якщо вони продаються, а вина обвинуваченого не доведена – він отримує гроші за свої активи у вигляді компенсації з відсотками. Якщо ж його провина доведена, гроші йдуть до бюджету.

Народні депутати Артем Культенко та Галина Янченко повідомили, що був проведений перший аукціон, на якому АРМА продали актив за реальною ринковою вартістю і це можна вважати першим результатом реформування агенства.

Раніше Агентство продало активи торгової марки АШАН в Одеській області за 5% від собівартості: 27 гектарів землі пішло з молотка за 9 млн грн. А після прийняття закону все змінилося: 3 тис.тонн арештованої соняшникової олії АРМА продала на реальному аукціоні за 93.7 млн грн, а це - ринкова ціна за цей продукт.

«До початку реформи і до прийняття необхідних законопроектів, за допомогою АРМА здійснювалося фактично рейдерство - коли компанія позбавлялася активу, потім доводила свою невинність, але повернути активи вже не могла ні в якому вигляді. Сьогодні ж ми можемо повідомити, що реформа працює і вже дає результат. Звичайно, говорити, що реформа завершена, поки рано. Але беззаконня АРМА припиняється", - резюмував Культенко.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Аукціон проходив на СЕТАМ, Боротьба за лот тривала до самого кінця торгів і в підсумку зросла на 11 млн.грн. від початкової. Переможцем стала компанія "СОЛЕО", яка наступного дня перевела кошти і стала новим власником лота. Про це повідомила Галина Янченко, голова Тимчасової спеціальної комісії із захисту прав інвесторів.

Зі слів Артема Культенка, "це найдорожчий лот АРМА за вартістю, за яку його продали. Але далеко не найдорожчий за собівартістю, який був у них "в управлінні" і був проданий." Народні депутати також подякували МВС та офісу Генпрокурора за сприяння в цьому Кейсі.