Про це заявив голова фракції "Голос" у парламенті Ярослав Железняк в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Внутрішньополітична ситуація України, вибачте, цікава тільки українцям. А історія про те, що зараз відбувається, коли були залучені європейські кошти, і вони не виплачуються, тим більше в ручному режимі – це, в принципі, погано впливає на інвестиційний клімат", - сказав він.

Железняк нагадав, що влітку 2020 року Кабінет Міністрів підписав з виробниками електроенергії з ВДЕ документ, в якому він зобов'язався погасити заборгованість перед усіма інвесторами в "зелену" енергетику без будь-яких винятків.

"І у мене була зустріч з щонайменше трьома послами, які прямим текстом, Швеція, Данія, Норвегія, якщо не помиляюся, говорили: слухайте, ну ви знову порушуєте на якихось дрібницях те, що ви пообіцяли. Як ви хочете, щоб ми потім вкладалися в Україну? І їх питання досить резонне», - підсумував Железняк.

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед "зеленими" інвесторами з коштів цільових "зелених" єврооблігацій під державні гарантії.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

15 Листопада виплати отримали всі компанії, крім однієї компанії – ДТЕК ВДЕ.

ДТЕК повідомив західним кредиторам про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.

Світові ринки відреагували падінням котирувань українських цінних паперів і підвищенням ризику дефолту країни на 20%.