Саме тому АМКУ має стільки завершених справ щодо компаній, які зловживали монопольним становищем на українському ринку. Про це розповіла заступниця голови АМКУ Анжеліка Коноплянко у інтерв’ю виданню Ліга.

«Офіс президента жодним чином не втручається у нашу роботу і не вказує, кого необхідно штрафувати, а кого ні. Ми з Офісом президента працюємо лише у межах робочих нарад, куди нас запрошують, щоб дізнатись позицію АМКУ з тих чи інших питань. Крім того, АМКУ бореться не з особисто з олігархами, а з монополістами, якщо вони зловживають на ринках», - пояснила Коноплянко.

За її словами, у АМКУ вистачає кейсів, де великі фінансово-промислові групи були притягнуті до відповідальності через порушення монопольного законодавства.

«У нас є кейс зі сплатою компанією Інтерпайп Україна 70 млн грн – у цій справі перша інстанція стала на бік відповідача, але апеляція ухвалила рішення на нашу користь. Також ми ухвалили два рішення щодо групи ДТЕК - перше щодо зловживання ДТЕК Західенерго та Д.Трейдінг на Бурштинському острові, друге – щодо встановлення базових цін на енергетичне вугілля для потреб ТЕС і ТЕЦ у 2016–2019 роках, що впливало на ринок електроенергії. У межах справи були накладені штрафи на 775 млн грн», - розповіла заступниця глави АМКУ.