Як повідомляє Центр інформації УПЦ про це сказав митрополит Запорізький та Мелітопольський Лука під час проповіді.

«Свята Церква закликає бути вірними Христові. Не традиціям, не обрядам - ціна такої вірності мізерна. А саме Христові. Мати в серці таку вірність - найскладніше завдання, яке багатьом, на жаль, не під силу. Ось чому сьогодні важливо пам'ятати заклик Спасителя, звернений до кожного християнина: «Будь вірний до смерті, і дам тобі вінець життя». Ці слова допомагають віруючій людині гідно переносити і злість ворогів, і зради друзів. Не боятися погроз і не відволікатися на те, що витає у повітрі. На всякі «печатки», «чіпи», «накреслення антихриста», «вакцини» та багато іншого, що позбавляє людину віри в Бога», - сказав митрополит Лука.

Владика зазначив, що чим менше в нас любові, чим більше злості та ненависті, тим більш нездоланною є прірва між нами та Богом.

«Гріх завжди стояв між людиною та Богом. Якщо продовжуватимемо грішити, прірва між нами тільки зростатиме. Через цю прірву ніколи не побачити ні краси, ні слави, ні мудрості Божої. Ніколи не відчути Його милосердя та любові», - додав архієрей.

Митрополит Лука вважає, що для того щоб бути гідними Божої любові необхідно залишатися вірними чадами Матері-Церкви. «Бути твердими у вірі Христовій і свідчити світові про любов до Бога. Наш обов'язок - нести слово Істини всім тим, хто поки не знайшов своєї дороги до храму», - підсумував ієрарх УПЦ.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Реінкарнація "Славути": оновлений ЗАЗ може втерти носа навіть преміальним іномаркам Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще