Про це свідчать дані Міністерства енергетики.

Згідно з даними міністерства, на Вуглегірської ТЕС знаходиться в 5,1 разів менше вугілля від необхідного рівня-12,2 тис. тонн, на Трипільській ТЕС - в 1,9 разів (25,8 тис.тонн), Зміївській ТЕС – в 1,5 разів (39,1 тис. тонн).

За даними системного оператора НЕК "Укренерго", кожен другий блок не працює через брак палива.

Так, 12 блоків з 23 державних ТЕС простоюють через відсутність вугілля, 8 знаходяться на різних стадіях ремонту. Всього в роботі у "Центренерго" знаходиться 3 блоки - по одному блоку на Зміївський, Вуглегірської і Трипільський ТЕС.

Нагадаємо, на початку листопада Державна «Укренерго» визнала неможливим балансування енергосистеми України без допомоги з Білорусі, після того як 2 листопада запросила з Білорусі аварійну допомогу. З 6 листопада розпочався Комерційний імпорт електроенергії з Білорусі.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Причиною став простий енергоблоків державних ТЕС компанії «Центренерго».

Останні 3 місяці, кожен другий енергоблок «Центренерго"не працює через брак вугілля.