Компанія вимагатиме захисту компанії від дискримінації при виплаті заборгованості виробникам електроенергії з відновлюваних джерел енергії (ВДЕ).

Про це говориться у листах генерального директора компанії ДТЕК ВДЕ виконавчому директору Ukraine Invest Сергію Цівкачу та до голови Комісії Ради з питань захисту прав інвесторів Галині Янченко.

"Ми звертаємося до вас з проханням посприяти захисту нашої компанії від упередженого ставлення з боку уповноважених осіб та надання обґрунтування підстав відсутності здійснення виплат заборгованості перед компанією, а також просимо звернутися до прем'єр-Міністра, директора ДП "гарантований покупець", голови правління Ощадбанку для надання обґрунтованих роз'яснень щодо причини відсутності виплати на адресу компанії ДТЕК ВДЕ всупереч нормам законодавства", - йдеться в листі.

У ДТЕК ВДЕ вважають, що уповноважені особи, які посприяли зупинці розрахунків з компанією порушили базові принципи функціонування ринку електроенергії, згідно з яким, всі рішення суб'єктів владних повноважень повинні прийматися неупереджено.

Нагадаємо, 13 листопада уряд через Ощадбанк заблокувало виплату боргів перед "зеленими" інвесторами з коштів цільових "зелених" єврооблігацій під державні гарантії.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

15 Листопада виплати отримали всі компанії, крім однієї компанії – ДТЕК ВДЕ.

ДТЕК повідомив західним кредиторам про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.

Світові ринки відреагували падінням котирувань українських цінних паперів і підвищенням ризику дефолту країни на 20%.