Підвищення тарифу на розподіл газу змусить закриватись бізнес, який і так у важкому стані через коронакризу. Про це заявила Оксана Черноморець, голова ГО «Фундація підприємницьких ініціатив м. Ладижин», коментуючи ініціативу щодо підвищення тарифу на розподіл газу, яку висловила частина облгазів.

«Там не на 10-20% підвищення, а в рази, у 3-4 рази. Для нас це дуже важко, неможливо. Це призведе до закриття деякого бізнесу. Тому що важко вижити в таких умовах», - сказав Черноморець.

Він наголосив: зараз більша частина країни перебуває в «червоній» карантинній зоні, тож окремі види бізнесу знову змушені обмежувати та скорочувати свою діяльність. За таких умов підняття тарифів на розподіл газу для багатьох підприємств стане вбивчим.

«Весь бізнес дуже негативно до цього ставиться. Тому що в умовах коронавірусу, в тих реаліях, в яких ми зараз є, ми в червоній зоні, то нам взагалі настільки складно, що це неможливо. І підвищувати нам тарифи ще на щось – це просто нереально», - пояснив Черноморець.

Раніше політолог Олександр Леонов заявив, що зростання тарифу на розподіл газу збільшить його ціну для споживачів, що негативно позначиться на рейтингу президента, який продовжить падати.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Нагадаємо, нещодавно низка облгазів подала проекти розрахунків тарифів на розподіл природного газу у 2022 році, якими передбачається їх підвищення від 61% до 443%, пояснюючи це різким зростанням ринкової ціни природного газу.