Про це заявив народний депутат України, перший заступник голови комітету з питань енергетики та ЖКП Олексій Кучеренко.

«У відповідних документах написано доручення Нафтогазу забезпечувати виробничо-технічні втрати, бо від цього залежить тариф для газорозподільних компаній. А у них закладена ціна 7 гривень», - пояснив Кучеренко.

За його словами, зростання ціни на газ є неприпустимим, тож влада, в особі уряду та Національної комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, має ухвалити рішення та вжити заходів, щоб не підвищувати тариф на розподіл.

Нагадаємо, нещодавно низка облгазів, більшість з яких належать олігарху Дмитру Фірташу, подали проекти розрахунків тарифів на розподіл природного газу у 2022 році, якими передбачається їх підвищення від 61% до 443%. Якщо таке рішення приймуть, кубоометр газу для населення подорожчає на 3-8 гривень.

Раніше Федерація роботодавців заявила, що у випадку, якщо тарифи зростуть, то частина бізнесу буде змушена закритися, а продукти харчування виростуть у ціні мінімум на 25%.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Раніше політолог Кирило Сазонов заявив, що у справу з тарифами має втрутитися Антимонопольний комітет, щоб не допустити подорожчання палива для населення.