Шість стартапів презентували свої інноваційні рішення для впровадження в українському енергетичному секторі.

Цей захід став першим пітчингом стартапів у рамках співпраці ДТЕК із лондонською венчурною компанією Blue Lake, яка працює зі стартапами на ранній стадії та займається пошуком інноваційних рішень для бізнесів.

Відкрили захід директор з інновацій ДТЕК Емануеле Вольпе, Надзвичайний та Повноважний Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко, Голова Всепартійної парламентської групи у Парламенті Великої Британії щодо співпраці з Україною Марк Прітчард та засновник Tech London Advocates і Global Tech Advocates Расс Шоу. Модератором заходу виступив Девід Гільгур, партнер Blue Lake.

«Як представник України я постійно чую про «відтік мізків» з України. Сьогодні, з вашою допомогою, сподіваюся нам нарешті вдасться «вкрасти» світлі уми з Великої Британії та залучити їх до роботи в Україні. Саме тому команда ДТЕК тут, і вона працює на благо всіх: України, Великої Британії та всього світу», - сказав у своїй вітальній промові Посол України у Великій Британії Вадим Пристайко.

За словами Расса Шоу, засновника Tech London Advocates та Global Tech Advocates, які промотують технічні спільноти та екосистеми, співпраця з ДТЕК та з Україною дуже важлива для Великої Британії. «Саме так ми створюємо колаборації та просуваємо інновації. Саме за допомогою таких проектів Велика Британія рухається до того, щоб стати третьою технологічною країною у світі після США та Китаю», – зазначив Расс Шоу.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У рамках першого міжнародного Дня інновацій ДТЕК шість стартапів представили свої інноваційні рішення: Digitalnauts, Spottitt, Extend Robotics, Naked Energy, innoSEP та OrxaGrid. Гості заходу також мали можливість відвідати інтерактивну зону та випробувати на собі як працює Teslasuit – розумний костюм із функцією передачі тактильних відчуттів у віртуальній та доповненій реальності. Teslasuit – один із перших стартапів, з яким ДТЕК розпочав співпрацю три роки тому в рамках інноваційної діяльності компанії.

Переможцем у категорії «Best innovative solution» стала команда Digitalnauts – стартап створює платформи з управління VR-контентом та розробляє промислові VR-тренінги. Титул «Best business opportunity» отримала команда innoSEP з платформою для управління даними та створення AI-програм без кодингу. Звання «People's Choice» виграла команда стартапу Spottitt, який створює супутникову AI-аналітику для операторів електро- та газових мереж – за цей стартап проголосувала найбільша кількість гостей заходу.

ДТЕК планує запустити пілотні проекти з використанням рішень команд, що перемогли в бізнесах компанії.

«У межах нашої співпраці з Blue Lake, яка стартувала влітку цього року, 400 стартапів подали заявки на участь у нашій програмі скаутингу, 200 було відібрано, 70 інноваційних рішень були опрацьовані з бізнесом і, в результаті, у нас є 6 фіналістів, які сьогодні представляють свої інноваційні продукти та рішення на першому міжнародному Дні інновацій ДТЕК у Лондоні. Впевнений, що сьогоднішня подія – це лише початок нашої активної роботи з налагодження стійких партнерських відносин між українською та британською інноваційними екосистемами», - сказав Емануеле Вольпе, директор з інновацій ДТЕК.

Він також зазначив, що окрім впровадження знайдених у Великій Британії інноваційних рішень на українському ринку, ДТЕК також має намір служити «вікном» для українських стартапів у найрозвиненішу міжнародну інноваційну екосистему Європи.