Про це йдеться в заяві міжфракційного депутатського об’єднання (МФО) «Числа енергія – здорове довкілля».

«Україна взяла на себе зобов'язання погасити всі борги перед виробниками альтернативної енергетики у рамках отриманого траншу Міжнародного валютного фонду за програмою stand-by. Ми сподіваємося, що цього разу під тиском відповідальності перед міжнародним кредитором Уряд виконає свої зобов'язання», - йдеться в заяві.

МФО зазначає, що в тексті Меморандуму з МВФ йдеться, що ДП "Гарантований покупець" більше не накопичуватиме боргів перед виробниками "зеленої" енергії.

Зобов’язання контролюватимуться за допомогою нових кількісних критеріїв ефективності. Їх невиконання призведе до зриву програми.

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед «зеленими» інвесторами із коштів цільових «зелених» єврооблігацій під державні гарантії.

Популярні новини зараз
Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

15 листопада виплати отримали всі компанії, окрім однієї компанії – ДТЕК ВДЕ.

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.