Компанія ДТЕК ВДЕ домагатиметься притягнення до кримінальної відповідальності всіх осіб, які вчинили незаконні дії із засобами цільових єврооблігацій, як на території України, так і в юрисдикції іноземних держав, в першу чергу Великобританії, де емітовані цільові єврооблігації.

Про це говориться у заяві компанії.

"Будь-які спроби посадових осіб Державної компанії «гарантований покупець» використовувати кошти, що підлягають виплаті підприємствам ДТЕК ВДЕ, у розмірі 3,04 млрд грн. не за цільовим призначенням будуть розцінюватися як дії, що мають ознаки зловживання службовим становищем, перешкоджання законній господарській діяльності підприємств ДТЕК ВДЕ та їх умисній дискримінації", - йдеться в заяві.

ДТЕК ВДЕ офіційно повідомив посадових осіб держпідприємства "гарантований покупець" про юридичні наслідки їх незаконних дій.

"ДТЕК ВДЕ закликає керівництво ДП" гарантований покупець «утриматися від завідомо незаконних дій щодо залишку коштів, отриманих від розміщення цільових» зелених» єврооблігацій", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, 13 листопада уряд заблокував виплату боргів перед "зеленими" інвесторами з коштів цільових "зелених" єврооблігацій під державні гарантії.

15 Листопада виплати отримали всі компанії, крім однієї компанії-ДТЕК ВДЕ.

ДТЕК повідомив західних кредиторів про дискримінаційні дії українського уряду і зажадав провести розслідування махінацій при розподілі коштів єврооблігацій.