Він унеможливить планові відключення світла в будинках, де наразі перебувають такі люди.

Про це повідомили в компанії ДТЕК Мережі. Там зазначили, що також перевірили електрообладнання, яке живить 202 лікарні та усунули несправності, що могли спровокувати аварійні відключення.

В ДТЕК Мережі створили спеціальний сервіс для хворих, яким не вистачило лікарняних ліжок і вони вимушені лікуватися, використовуючи кисневі концентратори, вдома. Завдяки ньому оператори системи розподілу в Києві та Київській, Одеській, Дніпропетровській та Донецькій областях знатимуть про них й опікуватимуться безперебійністю електропостачання їхніх домівок на період лікування.

«Ми усвідомлюємо, що для тяжкохворих, під'єднаних до медичного обладнання в домашніх умовах, стабільне постачання електроенергії – на вагу життя. Саме тому ми тимчасово змінюємо наші графіки планових ремонтів за адресами, де люди потребують безперебійного електропостачання, – зазначив генеральний директор ДТЕК Мережі Іван Гелюх.

Повідомити про наявність за певною адресою ковід-хворого, приєднаного до кисневого концентратора, може будь-яка лікарня, благодійний фонд чи волонтерська організація. Для цього їм потрібно заповнити зручну форму на сайтах ОСР:

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

ДТЕК Київські електромережі,

ДТЕК Дніпровські електромережі,

ДТЕК Донецькі електромережі,

ДТЕК Київські регіональні електромережі,

ДТЕК Одеські електромережі.

Отримавши необхідну інформацію, фахівці енергокомпаній скорегують графіки планових ремонтів, що мінімізують ризики зникнення електричного струму на період одужання хворого на COVID-19.

Крім того, в компанії зазначили, що перевірили та посилили електромережі, що живлять лікарні:

«ДТЕК – надійний партнер суспільства. Безперебійне електропостачання медичних установ в умовах протидії розповсюдженню COVID-19 – одне з основних завдань операторів системи розподілу ДТЕК Мережі. Наразі наші фахівці перевірили електромережі, які живлять 202 опорні бази для лікування корановірусу та виконали 26 ремонтів мереж для попередження можливих аварій», – повідомив генеральний директор ДТЕК Мережі Іван Гелюх.

В компанії зазначають, що це вже друга така перевірка від початку пандемії. Її ініціювали задля уникнення аварійних відключень електроенергії у медичних закладах з ліжками інтенсивної терапії в регіонах ліцензійної діяльності.